Tredje veckan | Fotoskolan STHLM

 
Jäklar i min låda vad tiden flyger fram och vad mycket vi gjort på sån kort tid. I helgen var jag ju hemma och bara njöt till 110%. Pappa hämtade mig i Örebro och det var helt surrealistiskt att gå av tåget där. Ni vet när man får sådana overklighetskänslor och helt plötsligt känns det som att allt går i ultarapid? Så var det haha. Sen fick jag god mat hemma hos pappa och drack vin och tvättade lite kläder. Sen hade vi frukost hos pappa också och så på kvällen kräftskiva som jag skrev om. Mamma och jag lyckades typ gå om varandra hela helgen med jobb och aktiviteter men hann träffa henne i mellanlandningarna i alla fall. När jag sen kom tillbaka på måndag kväll till Stockholm kändes det till och med lite mysigt. Vemodigt att åka hemifrån till mitt nya hem men det var en lite euforisk känsla när jag gick med musiken i hörlurarna på Götgatan i mörkret. Levde nog kvar på helgens endorfinkick ♡
 
 
Denna veckan (tredje veckan) har varit kortvecka på skolan eftersom vi hade hemtenta i måndags och idag, fredag, är det fria studier. Allt som allt hade vi bara 3 dagar schemalagt i skolan men ändå har jag skapat mängder av skisser. För denna vecka har vi jobbat med färg och form.
 
Från första krokidagen.
 
 
Vi har målat kroki i ca 9 timmar totalt (tror jag), vilket har resulterat i den tjockaste bunten papper någonsin. Har nog inte ens kvar så här många teckningar totalt från min uppväxt känns det som hahaha. Men helt fantastiskt roligt! Har aldrig målat kroki förut men har alltid velat prova. Första sessionen var man lite nervös men det är sjukt vad snabbt man avdramatiserar den nakna kroppen och bara går rakt in för att mäta, sätta proportioner, former och så. Det är verkligen superkul, jag och några klasskompisar funderar till och med på att gå på någon kroki på fritiden. Johannes la upp en fruktansvärt rolig liten video på sin instagram som väl beskrev vad vi pysslat med dem senaste dagarna hahahaha!
 
 
Igår, torsdag, har vi också kollat närmare på färg och delades upp i 3 grupper som gjorde färgtrianglar. Vi kände oss lite som småbarn som fick leka och kladda med färg och rita upp nyanser och sen klippa och klistra fast. Hela den här kursen kan bara sammanfattas med ordet KUUUUL(!!!). Och eftersom vi alla är riktiga bild-nördar så går alla igång lika mycket. Finns inte mycket bättre saker än att nörda ihop med ett gäng nördar haha!
 
Nu tar jag heeeelg!

Andra veckan

 
Förra veckan (andra veckan) fotade jag otroligt nog nästan iiiingenting. Förutom måndags-ölen när vi hade after school och en bild från Elin Keros föreläsning hon hade på skolan. Den var så. jäkla. bra. Har följt Elins blogg sen typ 2009 och hon har varit en sån stor inspirationskälla. Och om möjligt ännu mer inspirerande i person. Jag som velat starta företag till och från i en evighet nu men jag känner att jag inte har rätt personlighetstyp för det fick världens pepp. Hon pratade just om det rädslor kring egenföretagande och att man inte alltid måste välja det ena eller andra. Man kan hitta sin egen väg att driva företag på. Önskar ju typ att jag spelat in hela föreläsningen så man kan spela upp för sig själv när man börjar tveka och tvivla. Elin bloggade om det här och lite video av det i denna vlogg också!
 
 
 
Sen tog jag, Josefin, Astrid och Dejan en eftermiddagsfika på Café Pascal som var supermysigt. Vill gå dit igen snart och käka lunch då deras sallader och avocadomackor såg så goda ut. Kunde inte låta bli att snegla ner på våra bordsgrannars tallrikar. GOTTIIIT. Och min chiapudding var den godaste jag provat hitills. Recommend recommend.
 
Annars hade vi fotohistoria förra veckan och där kan vi snacka extremt mycket information på kort tid. Vi hade 3 fulldagar åt att plöja två sekler och 1,5 decennium. Alltså 1800-talet, 1900-talet till nutid. Man kände sig nästan lite korkad för det var så mycket information att ta in på en gång att man lätt tappade bort sig i nystandet av termer och begrepp i kombination med namn och bilder. Men efter lite om och men, en essä och en hemtenta senare har man blivit någorlunda klokare. 
 
En dag beundrade jag hur vackert det var kring dammen vid observatorielunden och Handelshögskolan när jag gick tillbaka till tunnelbanan efter jag hämtat ut min kurslitteratur. Solen sken som bara attan en kunde tro att sommaren var påväg tillbaka.
 
 
Det blir två veckor sammanfattat tätt inpå varandra nu eftersom jag var så slarvig nu i helgen när jag åkte hem (och skrev en essä istället för blogginlägg), vecka 3 dyker upp imorgon!

Kräftskiva

 
Har min första hemmahelg nu sen jag flyttade till Stockholm och det har varit helt underbart. Så fort man klev av tåget i Örebro så kändes det nästan surrealistiskt att man gick omkring där och att det inte var ens vardag längre. Har varit på sånt bra humör trots bristande sömn (vill ju hinna med aaaaallt). Men igår hade vi mini-kräftskiva hos Mimi i Nora. Alla var skitsugna på att gå ut men så slutar det ändå med att vi vill hem och sova vid 22. Snart är vi förtidspensionärer, hahaha!
 

Första veckan på Fotoskolan STHLM

 
Helt otroligt vad fort tiden går! En skolvecka har gått på Fotoskolan STHLM och det känns som om man varit här i en hel evighet fast det bara är 5 dagar (6 totalt i Stockholm). 
 
 
På dessa få dagar har vi träffat flera branschmänniskor. Flest som kommit till skolan men också ett studiebesök på Peas and Understanding. Några små uppgifter och mycket lära känna datorerna, ritplattorna och såklart övriga klassen. Måste säga att jag tycker vi blivit rätt tighta väldigt fort. 
 
 
 
"Igenkännings"-porträtt som ordnades idag och så Måndagens uppgift "Ett glas vatten" med fri tolkning. Vi hamnade ett helt gäng på Espresso House på lunch och fick kanske inte världens mest keativa bilder men lärde däremot känna varandra ännu mer. 
 
 
Jag som inte har något eget liv här i Stockholm ännu har hängt kvar rätt länge på eftermiddagarna i skolan än så länge. Men det är bara mysigt.
 
 
Nu ska jag strax ta mig hemåt igen och ladda upp för imorgon kommer Fellan hit och vi ska se utställningen "Like A Horse" på Fotografiska. Så pepp!! Ett gäng från klassen drog dit redan idag men jag håller mig några timmar till. Lär bli en hel del besök där under tiden som man pluggar. Planen är att införskaffa årskort jag bor ju ändå såpass nära att jag kan spendera lite tid på helgerna både på Fotografiska och andra gallerier. 
 
Finns så mycket jag skulle kunna skriva att jag inte ens vet vart jag ska börja. Massor av intryck, inspiration (både av lärare, branshfolk och klassen) och ny kunskap. Nu längtar man massor tills tisdag när vi drar igång "påriktigt". Och på måndag ska vi lära känna de andra klasserna lite bättre också. Allt är SÅ SPÄNNANDEEE.