Ute i snön med Verran

Foton på mig av Veronica

I de sista dagarna på jullovet och i den supervackra snön tog jag kameran i högsta hugg, lånade en bil (som inte ville starta i kylan MEN efter ett tag så fick jag fart i den), hämtade veronica och iväg för att fota. Blev fina bilder som jag inte publicerat än pga.... lathet? Men nu så är dem här. Så himla vackert vid Tower Beach, en av mina favoritfotoplatser speciellt på vintern. Men nu är min hårddisk direkt proppfull och jag behöver införskaffa en ny. Har ni några bra tips? :)

Säg hej till Leone

 
Den 28 december flyttade det hit en ny familjemedlem. Har inte presenterat Leone här i bloggen än men idag knäppte jag lite bilder på henne jag tänkte jag kunde dela med mig av. Det är en charmig brutta som bara är unka 1,5 månad gammal. Vi har länge saknat en liten hamster sen Hanna dog men inte hittat rätt än. Men så såg vi Leone i Kumla och hämtade henne hos Ninni från Zvintos hamsteruppfödning :)
 

Min "Go to makeup"

 
 

Basen & Kinderna

Min bas består av foundationen L'Oréal Infallible 24h Stay Fresh i färg 130 True Beige med Maybelline Fit Me Concealer i färg 15. Pudrar concealern med "Banana" från Anastasia Contour Kit och Maybelline Fit Me Puder färg 115 i resten av ansiktet. Contour med Anastasia Contour Kit. Grundar inför rougen med Elf Baked Blush "Pinktastic" för att få lite glow. Rouge "Berry Shimmer" från Wet'n'Wild som är oerhört pigmenterad och jättefarlig så jag bara duttar borsten i färgen och sen slår av nästan allt. Highlightar med "Champagne truffle" från Too Faced Chocolate Bar palette.
 
 

 

Ögon & Läppar

Målar brynen med Anastasia Dip Brow Pomade "Ash Brown". Ögonen målas med Too Faced Chocolate Bar palette, jag grundar med "White Chocolate" från fransraden upp till ögonbrynet. Från mitten av ögat till inre delen av ögat har jag "Champagne Truffle". En blanding av "Marzipan" och "Créme Brulee" från mitten till yttre delen. En blanding av "Salted Caramel" och "Milk Chocolate" genom the crease (haha hur beskriver man ögats alla delar på svenska?!). Denna look gör jag dock mer varm ibland genom att ha "Marzipan" över hela ögonlocket, "Salted Caramel" i crease och "Champagne Truffle" precis i inre hörnet. Sen salted caramel under nedre fransraden och "Semi Sweet" som en svag eyeliner från mitten på ögat till yttre delen med en liten vinge. Min mascara är L'Oréal Paris False Lash Telescopic.
På läpparna har jag Milani Color Statement Lipstick i färgen "25 Naturally Chic" som egentligen är lite mer rostfärgad än på bilden. Det beskrivs som en rosig nude på Milanis egen hemsida. Mitt favoritläppstift i alla fall!

Haul : Januarirean

 
Kuddar från Lagerhaus / Turtleneck tröja från Gina tricot / Pennor & anteckningsböcker från Jula / Real Techniques Mircale Complexion sponge från H&M
 

Mellandagsrea? Näe det är överskattat. Januarirean äger! Haha, jag personligen brukar alltid ge mig ut i Januari istället för direkt efter jul för då finns det inget jag är mer opepp på än att shoppa. Men igår skulle jag åka och lämna in min telefon så den var hel lagom till skolstarten igen. Kuddarna från Lagerhaus har jag velat ha sååå länge men jag kunde inte rättfärdiga att köpa två kuddar för 300kr+. Nu var dem dock på halva priset så jag fick två kuddar för en i princip. Tror att dem ska få pryda min säng.
Något som verkligen imponerade på mig var Jula. Jag blev så glad när jag såg anteckningsböckerna, hur söta som helst?! Kändes nästan som jag kommet till en miniversion av Target. Och det kostade bara 20-40kr dessutom. RTs beauty blender var också 20kr billigare och jag har velat prova den superlänge (och än så länge är jag imponerad). Och toppen var halva priset som jag fick för ynka 74kr(!!). Har velat ha en sådan här långärmad superlänge också. Den är så himla mjuk och bekväm snygg till både byxor och kjol men jag har inga byxor som är tillräckligt höga i midjan för den så jag kör på mina kjolar.

PR-Policy & Samarbeten

Om bloggen

Bloggen startades 2009 av mig Linnéa Olsson, för att visa upp sina fotografier och berätta för sina kompisar vad hon gjorde. Idag har jag och bloggen växt - fotograferingen lever vidare och mitt intresse för skönhet och produkter har fått en allt större plats i bloggen, därmed även reklam/annonser/affiliate. Sedan 2016 har jag därför haft ambitionen att lämna disclaimers för när jag är involverad med ett företag eller affiliateprogram. Inlägg tidigare än detta kan vara otydliga men ni får gärna be mig ändra detta via mail olssonlinnea(at)hotmail.se eller i kommentarerna. 
 

Ärlighet varar längst...

Jag är uppriktig med vad jag tycker om produkterna och åsiktsbaserade inlägg. Jag kommer berätta om min upplevelse och man kan inte köpa en åsikt av mig. Allt jag skriver grundar sig på mina åsikter.
 

Affiliateprogram

Jag är ansluten till ett affiliateprogram hos Blogfame, en webbplats som samlar företag som i sin tur erbjuder procentuell andels vinst på köp genom en viss länk, klickersättning på länkar eller lead-ersättning (någon blir medlem/ansluter till nyhetsbrev via länken). Detta påverkar inte varans produkter på något vis all ersättning kommer från säljaren. 
 

Produkter i bloggen

Produkter som syns i min blogg har jag betalat själv för eller fått av familjemedlemmar och vänner i privata sammanhang om ingenting annat står (t.ex. pressutskick/annonsinlägg). Dessa egenbetalda produkter kan jag sedan komma att blogga om med t.ex. Affiliatelänkar, men då fortfarande med mina egna åsikter. Dessa är dem vanligaste förekommande på bloggen.
 

Pressutskick

Om företag skulle vilja skicka produkter till mig förbehåller jag mig rätten att själv välja om det kommer skrivas om eller inte. Produkter är inte betalning nog för ett annonsinlägg. 
 

Tävlingar

 
Jag deltar ibland i tävlingar och dessa kommer då också förtydligas att det är ett tävlingsbidrag. Tidigare än 2016 har jag även hållt i tävlingar på bloggen, om dessa äldre inlägg inte har tydliga specifikationer kan ni återigen kontakta mig. 
 
Inlägget uppdateras allt eftersom det behövs.

Årsresumé 2015

 
 

Beskriv året med tre ord

Stressigt, händelserikt och utvecklande
 År 2015 har jag ändå hunnit med en hel massa. När jag faktiskt tittar tillbaka på det har det varit ett helt otroligt år, med ett neutralt "otroligt". Det har liksom varit otroligt åt båda hållen. Jag har varit ganska trasig till och från men också känt en sådan lycka andra gånger. Sådär så det pirrat i magen.
 
Hittade förresten denna fantastiska årsresumélista hos Elin Kero aka Nevnarien och ni måste gå och kika på hennes årsresumé också.
 
 

Årets bästa bild

Just för att jag blev så jäkla kär i den där buskens textur och den blev precis lika snygg på bild som jag trodde när jag tittade på den. OCH att Lars och Ann är ett så himla härligt par som var otroligt roliga att fota på deras stora dag.
 
 
 
 Lars & Ann
 

Vart reste du?

Norge för första gången men också till Göteborg och Stockholm. Norge, mer specifikt Oslo var fantastiskt roligt. Det var en fröjd för mitt öga att fota en storstad igen, jag älskar det! Och inte heller glömma vår lilla weekend i Branäs, så himla mysigt.

Vad såg du mest fram emot?

Två stycken One Direction konserter, körkort och min 18 årsdag.
 
 

Gjorde du något som du aldrig gjort förut?

Åkte på roadtrip med mina tjejkompisar och inga föräldrar (körkort är bäst ingen protest), gick ut på klubb och en hel del annat.
 
 
 
Norge
 
One Direction, Ullevi
 
Vår utsikt i Branäs
 
 
 

Vilket datum kommer du alltid att minnas?

Jag minns inte specifikt alla datum så jag kommer skriva ner saker jag kommer minnas även om datumen inte kommer med.
 
7/1: Hanna gick bort och jag var så fruktansvärt jävla ledsen. Höll henne in i min famn in i det sista och bad att det skulle gå över fort eller att hon skulle piggna till så jag kunde få henne till veterinären. Min bästaste vän som gjorde att jag orkade och överlevde 2013. Jag skaffade henne i en av mina mörkaste tider när jag var väldigt ledsen och det är inte många som förstår hur en liten hamster kan bringa så stor kärlek. Men det gör dem.
 
19 & 23/6: One direction konserterna. Speciellt den i Göteborg för jag kände mig så mycket mer närvarande den här gången en sist. Antagligen för jag nu visste hur det var att stå allra längst fram och bli omrkingknuffad så var jag förberedd. Och jag kunde då njuta av allting som hände.
 
23-24/8: En helg då jag kände mig genuint lycklig och jag mådde så jävla bra.
 
24/9: Min 18-årsdag och dagen jag tog mitt körkort. Samt att Veronica höll den vackraste jävla talet i världshistorien till mig så jag grinade så tårarna sprutade.
 
26/9: Min 18-årsfest som var så himla himla bra. Hade jätteroligt och kunde inte varit mer nöjd.
 
24/10: Jag skrev högskoleprovet första gången och blev väldigt stolt över mitt resultat!
 
26-28/10: Weekend i Branäs som var så mysig och rolig. Man kände sig så vuxen som drog iväg själv på en resa sådär.
 
31/10: Jag gick ut för första gången på Ritz och hade återigen så jäkla kul.
 
31/12: En helt fantastisk nyårsafton med flera vänner jag älskar och som gör mig glad.
 
Annat jag minns...
- Alla 18 år fyllda bland mina kompisar som har bringat så mycket roliga minnen.
- Att vi köpte en ny bil och vinkade av min älskade jeepis
- Min stora kärlek till LUSH
- Dagen jag fick en flashback till farmor och västkusten tack vare att jag hörde P4's gamla (?) jingel i en P3 dokumentär
 
Branäs
 
Mitt nya förhållande med Lush-produkter
 
Veronicas 18 årsdag
 
Halloween på Ritz

Vilka låtar kommer påminna dig om 2015?

- Hela One Directions album Four samt Made In The A.M.
- Salute och Black Magic av Little Mix
- Boss av Fifth Harmony, bästa sitt-dansarlåten i bilen
- Can't feel my face av The Weeknd, det var vår roadtrip låt när vi åkte till Branäs

 

Det här åstadkom jag under 2015!

- Jag fotade produktbilder åt ett företag som jag tyckte var superroligt
 
- Jag fotade så roliga bilder på utbrytarkungarna i hagen
 
- Jag var ordförande för stallets ungdomssektion
 
- Jag fotade pappas björnskinn och fick en ritkigt ball produktbild
 
- Jag skapde en produktförpackning i skolan som jag blev ganska så stolt över
 
 
 
Bästa helgen detta år
 
Utbryarkungarna Rossi och Salto
 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Att stå på mig mer i mitt fotograferande och inte bli så mycket "push over". Även om många erfarenheter i år har utvecklat mig och mitt fotograferande är det också mycket energikrävande.
Jag vill också hitta ett jobb eller ett sätt att jobba på som passar mig och inte gör att jag kommer hem och stressångestkräks. Aldrig igen... :(
 
Och för guds skull komma ihåg att fota mer på hösten. Jag kommer aldrig komma tillbaka i vanan i att dokumentera de där vackra färgerna känns det som.
 

Planer för 2016?

- Studenten!!! Och allt vad det nu kommer innebära
Sen är resten ganska oklart, men det känns som det är något som hör studenten till. 2016 kommer bli ett utforskande år i alla fall! Hoppas på att hitta någonstans att bo och göra något utvecklande.