Ont i magen

 
Är inne i en väldigt dålig period just nu. Känner mig mest värdelös, obegåvad och sämst hela tiden. Får ont i magen av allting, ångest hela tiden. Jag vill lägga mig ner och bara inte finnas lite så. Det är den jobbigaste och vidrigaste känslan jag vet för jag orkar inte må sådär dåligt som jag gjorde för 3 år sedan. När jag var på botten av botten och knappt orkade röra mig.
 
Försökte bota känslan av värdelöshet med att bara ta en kamera ut kameraförrådet i fotostudion och sen bara fota något. Bota ångesten med tankelöst planlöst fotograferande sådär som man bara gjorde när man precis började fota. Blev faktiskt riktigt jäkla nöjd med bilderna då, och det var så simpelt att bara titta på saker jag tyckte om och placera dem framför kameran. Jag orkar inte spy ur mig kreativitet. Det är det värsta med att gå estet-linjen. Det är verkligen inte enkelt att komma till skolan och varje dag vara fylld med kreativitet och energi. Och det är verkligen inte lätt när man mår dåligt och ingenting ser sådär sprudlande härligt ut för tillfället. Det är till och med svårt att förmedla det i något kreativt medium att förklara stress, ångest och allt.
 
Det är så himla tydligt när jag mår dåligt: öppna min kamerarulle på telefonen och upptäck att det inte finns en enda bild på något jag sett. Inte en solnedgång, inte en bild på mina fötter mot ngn intressant textur på backen (som vanligtvis är min signaturbild som alla som lär känna mig och mitt fotograferande mobbar mig för), inte en bild på några träd, inte en bild på en fasad som tilltalade mig. Bara massa meningslösa bilder från snapchat, grått grått grått. Inga inspirerande bilder som jag bara vilja fotat för att föreviga stunden. Sen kan ni titta in på mitt rum: ett fullständigt kaos. Ingenting är på sin plats. Det ser stökigt ut och har gjort det för länge. Jag orkar inte bry mig. Tillsist kan ni kolla på mitt ansikte: Har hon smink på sig? Nej men hon kanske bara försov sig. Har jag inte haft smink på mig på 3 dagar plus och orkar inte ens bry mig om att sminka mig på en rast i skolan. Då har jag bara ingen energi kvar. Vet inte vad eller hur jag ska göra för att bli bättre igen. Och varje lektion jag går på desto mer ångest får jag för ju mer vikt ligger på axlarna av skolan. Orkar. Inte. Tänka. Tappar typ förmågan att tänka och prata av stress. Tappar förmågan att tro på mig själv eller det jag gör. Jag kan fortsätta ta fina bilder men ändå känna mig otillräcklig. Dålig. Ett skämt. Vad gör jag ens där jag är? Vad är meningen? Innan jul kände jag mig så jävla on top of everything och sen runt jul började det här krypa över mig. Usch jag vet inte vad jag ska göra riktigt. I'm sorry för det här deppiga inlägget men har haft konstant ont i magen sedan förra onsdagen typ så jag behövde skriva av mig.
 

En förmiddag på Färjestadtravet

 
Idag har jag varit chaffuör, medhjälpare och fotograf åt Erika som skulle köra sitt sista provlopp för sin travlicens. Sminkade mig för första gången på 6 dagar idag också så kände mig lite out of place bland alla kuskar med lera upp till öronen, haha! Men det var superkul att se ett travlopp. Det är första gången jag ser trav på riktigt, nu fattas det bara att gå och se någon av de stora loppen live :)

Linsgryta

 
Lagade linsgryta igår och det blev så jäääkla gott! Tack till Nadine och Fanny på twitter som gav mig tips på hur jag skulle göra. Lins-virgin som jag är. Hittade kokosmjölk i skafferiet och det var ju bara en supermegabonus. Finns inget godare än mat lagat på kokosmjölk. Följde Nadines egna recept och ett recept på Dhal (indisk linsgryta som säker inte är hälften så god som om någon som kan indisk mat faktiskt skulle laga) och slängde ihop det bästa jag kunde hitta hemma med hjälpen. ÄR STOLT! Tänk att jag alltid är 110% säker på att jag inte kan laga mat och sen varje gång jag gör det blir jag förvånad över att det är gott. Det enda jag inte är så haj på är brunsås då kanske.
 

Ungefär såhär bar jag mig åt

Fräste 3st charlottenlök, en klyfta vitlök och ungefär en kopp rivna morötter 3/4 röd paprika i olivlolja med salt på. Resten ögonmåttade jag mest. Men några dl vatten (som jag kokade bort sen) + en kanna kokosmjölk sen i med linser + lite krossade tomater. Men i brist på kryddor angivna så hade jag i: salt, peppar, paprikakrydda, chili, cayenne, några lagerblad, riven ingefära, lite saffran, lite kardemumma, lite kanel, en skvätt vinäger och citron. När det kokade klart hällde jag i färdigkokta svarta bönor också.

En lista från 2015

 
Jag gick igenom mitt utkast och hittade en lista på "tvåtusenfemton så vill jag", som jag aldrig publicerade. Och om jag känner mig rätt så är det för att jag inte hittade någon bild att sätta in i inlägget och då bara struntade jag i det. Men jag tänker att det är ganska kul att gå igenom listan och kolla vad jag klarade av och inte så kan jag göra en likadan som får ligga i utkastet hela 2016.
 
Det här skrev jag angående listan i januari 2015
Det är lite läskigt att skriva upp sådana här mål, men jag måste komma ihåg när jag hittar den här listan sen att det inte är ett misslyckande att inte uppnåt alla mål. För detta är lite av mål jag kan tänka att jag vill göra på relativt kort sikt men det måste inte ske på en gång. Precis som jag inte får göra det till en prestationsångest för då kommer det inte blir roligt.
 
Åka/skaffa longboard
Nej. Jag varken åkte longboard eller införskaffade en. Det bleb inte så. Men jag skulle gärna göra det någon gång ändå fast det känns inte som ett önskomål för 2016.
 
Sova under bar himmel
Nej, det har som väl känt varit en skitsommar så jag hade nog frusit ihjäl.
 
Fota tidig morgon & Fota dimma
Nja, inte supertidig morgon. Och jag har inte direkt hittat en sådan fantastisk dimma förutom utanför bussfönstret påväg till skolan och det går j inte att hoppa av vart man vill på E18. Vet inte heller om jag kan motivera den förseningen för mina lärare förutom eventuellt min fotolärare haha!
 
Skaffa en bra kompaktkamera
Nej, och det här ligger fortfarande högt på listan. Vill väldigt gärna ha en Sony a5100 att ta med till studentresan och ha att dokumentera vardagen med. Men alltså finns inte en krona över att lägga på den med allting som ska införskaffas inför studenten. Måste hitta ett jobb i så fall och då känns det inte som jag kommer hinna med skolan. Vi får se hur det här går.
 
Skaffa anteckningsböcker - Check!
 
Börja använda anteckningsböcker - Check!
 
 
Ta körkort
JAAA!!! Heja mig!
 
Skriva mer dagbok
Jag har skrivit dagbok men jag tror inte jag har skrivit mer än 2014.
 
Börja göra fotoalbum - Check!
Måste komma igång och fylla i dem igen.

Shoppa seconhand - Nja...
Förutom några analoga kameror rikare så har jag inte shoppat second hand.
 
Fixa back-up hårddiskar
Nej och det behöver jag också ta tag i när jag får pengar.
 
Åka på en Norgeroadtrip
Nej, men det kan jag tänka mig göra senare i år om tillfälle ges.
 
 
Fota minst ett bröllop - Check!
Och det var i vanlig ordning så himla kul. Önskar mig detta i år igen och kanske ännu flera. Detta var mitt första där det var hot om regn. Vilket var bra för ljuset var lätt att jobba med men också en press ifall vi skulle få avbryta mitt i ösregnet och hitta en plats inomhus.
 
Ha ett sommarjobb - Check!
 
Fota porträtt - Check!
Tror ändå det här varit lite mitt porträttår men jag önskar jag fotade ännu mer.

Skaffa en brevvän/paketvän i USA
Nej, men det kanske kommer senare i år.
 
Göra en tavla (valfritt sätt)
Japp! Fyllde en fotoram åt mamma i julklapp.
 
Sy något - Nä...
Och jag är lite besviken på mig själv. Get it together!
 
 
 
Läsa Harry Potter - I did!
 
Påbörja gymnasiearbetet i tid
Ha-ha-ha... Alltså jag började ju faktiskt i god tid men det höll inte i sig av mängder av olika anledningar. Men nu går det framåt igen.
 
Gör en överaskning
Har gjort några små överaskningar men inte som det jag hade in mind. Så dentta mål får också följa med till 2016.
 
Genomför något DIY-projekt
Nej tror inte det blev något.
 
Tillåta mig ta pauser
Både ja och nej, det har rullat på lite som det brukar.
 
Gå på konsert
One Direction gånger två.
 
Fota självporträtt
I did! Men inte lika mycket som jag önskat kanske.
 
Skriva något till ett magasin
Jag tillsammans med några andra i min skola jobbade som redaktion och gjorde två artiklar så jag har gjort magasinartiklar men inte till ett publicerat magasin.
 
Skaffa en bra stationär pc (jag vill spela sims igen goddamnit)
Hahahaha nej, och det kommer jag inte göra heller. Har gått ur min sims-fas igen men det är ganska roligt. Orkar inte lägga pengar på det dock.