Talking about self confidence

 
Att bli fotad av någon annan än mig själv är det jobbigaste jag vet, att inte ha full kontroll över hur jag själv presenteras på bild är jättejobbigt - för jag har inte ett 100% självförtroende. Och det är något jag fått jobba med massor i flera flera år och är något jag kommer få jobba med i hela mitt liv. Mycket av det beror på utomstående faktorer och mycket har att göra med mig själv, både ytligt och på insidan. För att uppmärksamma hur viktigt vårt självförtroende och självälskan så skrivs det här inlägget i relation till Carolina Gynnings samarbete med Glossybox som fokuserar på självförtroende och att vara självständig. Jag delar här med mig av mina 3 vanligaste saker jag gör för att boosta självförtroendet.
 

  Nummer 1 - Take a day off

Och då menar jag inte nödvändigtvis att ta en dag ledigt från skolan eller jobbet, utan ta ledigt från dina egna krav på dig själv. Va snäll mot dig själv och det kan fungera på mängder av olika vis. För mig kanske det känns krävande att umgås i en grupp människor (speciellt eftersom jag är mer introvert) så tillåt dig själv att slagga i soffan med Netflix i de jättebekväma men ack så fula mysbyxorna. Eller om du är tvärt emot mig och känner dig kvävd av att sitta fast hemma, dra iväg och gör något skoj. Det behöver inte vara något stort men du kanske vill gå ut i skogen eller bjuda hem din(a) närmsta vänner för att titta på Lejonkungen. Omge dig med positivitet som kan få dig förflytta fokus från det som känns negativt till allt det positiva med dig och din närhet.
 

  Nummer 2 - Selfies selfies selfies!

Det här är omdiskuterat som få, om selfiehetsen och det kommer säkert inte fungera för alla som det fungerar för mig om jag inte är inne i en period som liknar tipset ovan (undviker medvetet att spegla och fota mig för mycket för det känns som en press). Vissa dagar kanske man känner sig som ren skit till det yttre, att då ägna en god stund för sig själv och att fotografera sig själv, porträttera sig som man själv vill och vara sitt snyggaste jag är något jag personligen upplever som något av det mest boostande och peppande jag vet. Du får dessutom bomba dina sociala medier med din bomb snygga nuna om du vill, VÅGA SÖK BEKRÄFTELSE! Det är så tabubelagt att söka bekräftelse men vet du vad? Selfies är det bästa jag vet för då vet man att personen på bilden kände sig som en riktig pingla och det är så stärkande. Empowering instead of shameing.
 

  Nummer 3 - Make you up

För mig är smink ett sätt att uttrycka mig på och om jag känner mig... äcklig. Det låter brutalt men ni vet de där dagarna man bara känner att man är så trött, skitig eller lite under vädret. För mig vet jag att det verkligen hjälper att ställa sig en halvtimme vid spegeln och sminka mig och lyssna på favoritmusiken. Men det behöver inte vara nödvändigtvis smink, kanske känner man sig mycket fräschare om man får ha lite hemmaspa eller fixa håret (extra drastisk pick-me-up med en ny frisyr eller hårfärg). Att bara få känna sig extra fin! Och detta passar ju extra bra med glossybox som varje månad förser en med nya produkter att testa på ♡

Vardagsrumsdrömmar

 
Bilder finns att hitta på min pinterest, all cred till fotograferna och inredarna/stylisterna

Ååååh vad jag vill inreda! Och typ går snickerikurser eller gå tillbaka till mellanstadiet och ha träslöjd för vad mycket inspiration till grejer man får nu. Det enda som fattas för mig är mera plantor i de här bilderna. Älskar plantor haha, det kanske man märkt om man följt min instagram på det senaste. Soffbord är det svåraste jag vet, ena stunden är jag helt inne på trä, men sen ser jag några fantastiska i metall eller i glas, eller kistor med platt lock. Kan man ha ett soffbord för varje dag helst? Ska nog pröva det när jag flyttar till eget en vacker dag, haha.
 

Ett björnskinn

 
Pappa fick hem sitt björnskinn igår och satte mig direkt i uppdrag på att fota en bild så han kan skryta lite på facebook med det. Och säga vad man vill om jakt och skinn osv, men det var himla roligt att fotografera något annorlunda mot vad jag brukar göra. Är väldigt nöjd med resultatet! Men gud vad det är sant med att man blir helt blind efter man sitter och redigerar i photoshop. Kom hem nu från middag hos bekanta och redigerade om den lite så det såg vettigare ut tror jag. Kanske ångrar mig och lägger på ännu mer mörker igen. Fick massor av beröm av familjen och pappas facebookvänner också i alla fall så det var kul! "Det ser ut som en riktig vinreklam", wiiho.

The Body Shop :: Body Butter

 
Var och shoppade på The Body Shop igår, har suktat efter ett bodybutter jättelänge nu då jag känt mig så torr. Och så har jag varit inne och luktat på just mango-lukten sååå många gånger, så denna gången slog jag till. Jag var dock i affären i gallerian som jag tycker är hemsk i jämförelse med den som är på stan. Så himla otrevliga och pushiga i jämförelse med de jag pratat med på affären inne i stan. Senast jag var inne på affären i gallerian hade jag en nära-döden upplevelse och sprang ut därifrån på skakiga ben. Så om ni inte gillar pushig personal så kan man alltid shoppa online istället. Om ni inte har en helt fantastisk butik nära er (vilket jag tror säkert ni har precis som jag har om jag åker till stan).
 
Eftersom jag glömde bort att man var tvungen att visa sitt rabattsms som medlem (jag som trodde att man fick det om man lämnade fram sitt medlemskort...?) så fick mamma utnyttja min rabatt på en handkräm hon velat ha länge. Lose and win, typ! Glöm inte att alla ni som är medlemmar på The Body Shop har 25% rabatt på valfri kroppsvårdsprodukt tills den 25 maj. Ni bör fått rabattkoden på sms eller mail!

Stilsäkert med Sigge Eklund

 
Har sen jag började lyssna på Alex & Sigges podcast blivit helt såld på Sigges röst (det låter ju lite konstigt). Och det är ju inte bara jag har jag förstått både genom podden (t.ex. Charlie Schulman som tycker Sigge är hennes favoritröst för den är "snäll") och alla andra bloggare jag läser som lyssnar på podden. Helt fantastisk podd ni borde lyssna på om ni gillar vardagsanektdoter och riktigt torr humor. Fnissar varje gång och längtar ännu mer till fredag tack vare podden.
 
Hur som helst, det var inte det som det här inlägget skulle handla om utan jag ville bara tipsa om videoklippet med Sigge som kommer från poddens huvudsponsor If. Blev heeelt kär i bokhyllan, har blivit allt mer besatt av bokhyllor som ser ut att vara inbyggda i väggen efter att jag sett mängder av sådana hos alla youtubers lägenheter. Vill själv ha en sådan i framtiden men det blir ett projekt till då. Annars så kan jag inte motstå att fnissa till klippet precis som till podden för Sigges skämtsamma personlighet är såklart med. "Ska jag kväva henne?" hahaha!