18 års party

 
För en vecka sedan nu stod jag och sminkade mig i rasande fart efter skolan och stressade runt med paket och grejer här hemma för att Veronicas pojkvän hade tagit med oss tjejkompisar och dragit igång en överaskningsfest. Det blev faktiskt väldigt lyckat även om Veronica ägnade hela dagen åt att försöka lista ut vad både Filip och vi tjejer pysslade med för hon var säker på att det var något i göringen hahaha. När hon väl kom till Filips lägenhet så hoppade vi fram och skrek så hon såg helt överumplad ut haha ♡ Filip hade fixat DJ-bord och allting som musikeleverna var extra intresserade av (såklart!), näe men det var en fin kväll verkligen. Paketöppningen blev otroligt sentimental när Filip avslutade med en present som Veronica önskat sig sedan hon var jätteliten.
 
Har bloggat så jäkla dåligt på senaste så tänkte ta lite throwbacks från mina telefonbilder här fram över. Och när jag om något år läser bloggens arkiv så kommer jag definitivt vilja minnas bland annat detta.

Fotouppgift pt 2

 
Nikon D5100 + 50mm f/1.8
 
Fotade Veronica i studion för min fotouppgift för idé nummer 2. Jag tror inte jag har berättat på bloggen än att min kamera är trasig och har varit det sedan jag köpte den. Det är ett mekaniskt fel som krånglar med min fokus så jag har "framfokus". Alltså sätter jag fokusen på ett ställe så sätts fokusen längre bak i bilden (allt blir ju så bakvänt men om man tänker från mitt håll som fotograf så flyttas ju fokusen framåt från mig men bakom punkten på motivet jag lagt fokusen på). Det innebär att på alla mina nära porträtt så hamnar i 9.9/10 gånger fokusen i hårfästet, på det bortre ögat eller någon helt annan stans. Och på landskapsaktiga bilder kan jag lägga fokusen på en bänk kanske men fokusen hamnar på en trädstam bakom bänken någonstans. Vilket resulterat i att jag i över ett år känt mig värdelös som inte kunnat med min kamera men i själva verket var det inte mitt fel. Man tycker ju att en skulle förstått det själv men det gjorde jag inte haha. Så nu måste jag mejla runt till nikon, där jag köpte den osv och se vad jag ska göra. Eftersom skadan inte var förvållad av mig utan skedde redan i fabrik så ska jag inte heller behöva ha garantin kvar som det verkar. Hoppas hoppas!
 
Det jag ville komma till var i alla fall att jag fotade dessa bilder med skolans Nikonkameror istället och det var SÅ skönt att fota och känna att man faktiskt kunde fota. Fokusen hamnade där jag sa åt den att hamna??! Jag kan faktiskt sätta fokusen rätt? VAAA. Underbart! Blev så nöjd med dessa bilder men fick såklart bakslag i att jag råkade dra ut minneskortet för tidigt och formatera det så ca hälften av bilderna jag fotade blev helt obrukbara i halvfärdiga filer. Var så arg på mig själv då :( Men fortfarande nöjd ändå. Samt nu när jag fotat Veronica blir jag ännu mer sugen på att färga håret brunt för fan vad fint det blir på bilder ändå.

"Vad är du sämst på?"

| 1 Hagaparken |  2 Första januari 2013 i stugan, mitt bästa landskaps/nattfoto någonsin | 3 Vid stugan igen |

"Vad är du sämst på?", den frågan fick jag av min fotolärare i måndags när jag skulle planera mina bilder inför vår nya fotouppgift och jag frågade vad jag skulle göra för att uppfylla målen. Och jag funderade lite, efter att han också nämnde att jag är mycket för att fota på nära håll, porträtt, detaljer osv. Så insåg jag snabbt att jag är sämst (inte värdelös men svagast i mitt fotograferande) på att fota landskap. Vilket är lite sorgligt eftersom jag älskar landskapsbilder. Jag älskar berg, moln, horisonter och allt sånt. Så jag ska kombinera mitt svagaste område med mitt starkaste område för nästa uppgift. Fota på ett sätt där man fångar landskapet men inkluderar min detalj - ett porträtt. Alltså där landskapet spelar stor roll och modellen sätter den där sista stämningsfulla touchen. Blev så inspirerad av Mollys senaste landskapsbilder (hon är fantastisk när det kommer till landskap) så tänker mig att jag ska hitta en sådan plats för att fota landskapsbilder, vi ska nämligen fota 3 st olika tillfällen så imorgon blir det landskap med modell och så får det bli enbart landskap någon dag. Wish me luck!