Olso weekend :: Del 2

 
Åt otroligt god mat på Fridays, vi fick världens bästa och trevligaste servitris och efter det shoppad vi lite innan vi tog spårvagnen mot Ullevi. Dag två var det jakt ut på stan efter frukost men just då verkade det som alla caféer jag sett dagen innan var försvunna i tomma intet så vi fick äta svindyr och äcklig Mc Feast på Mc Donalds istället. Sen vandrade vi mest runt i stan och fortsatte titta runt innan vi återvände till centralen för att åka buss hem.

Oslo weekend :: Del 1

 
Det var en intensiv men fantastisk resa till Oslo, fick mängder av fina bilder att dela med er här så jag insåg snabbt att jag var tvungen att dela upp det i två inlägg haha! Konserten var superbra men det var inte alls kul att ha sittplatser så det var första och sista gången. Då är det roligare att ha en sämre plats på golvet än att ha en okej plats på sittplatser. Annars var shoppingen jättebra i min mening, även om det är löjligt dyrt i Norge så var hela upplägget på deras shoppinggator så bra, lätt att hitta runt och bra butiker. Googlade faktiskt speciellt efter adressen till Lush men fick bara upp att det fanns i Trondheim så blev jätteledsen. Men som vi går på Karl Johansgatan så ser jag Lush och tänker "Åh titta Lush!" och fortsätter gå vidare innan jag inser vad jag såg, tvärstannar och drar mamma dit, och personalen på Lush är ALLTID helt fantastisk så hade en lång konversation med en av butiksbiträden. Ner i påsen kom några badbomber och bubblebars samt en schampokaka till kusinen. Funderade på att köpa ännu en till mig själv men hoppade det för jag fick sån beslutsångest.

Nya smycken :: Mini haul

 
Imorgon, eller om några timmar i skrivande stund, bär det av till Oslo för att se One Direction gång ett av två i år. Och innan det behövde jag inhandla lite saker, smycken var inte på den listan haha! Men vad ska man göra när man hittar några skitsnygga smycken man gått och tummat på innan som helt plötsligt var på rea för 50kr respektive 30kr inne på H&M. Det går ju inte att inte slå till så att säga. Skulle vilja köpa en förlängningskedja till det silvriga dock då det satt ganska högt upp på mig. Till en mer urringad tröja såg det ganska underligt ut, speciellt eftersom statement piecen är så pang på så hängde den mitt i mellan halsen och tröjans kant. Hur som haver så älskar jag allihopa ändå.

För ni har tagit studenten & examen

 
Alla är ni nog helt och hållet mätta på studentbilder men det hindrar inte mig från att posta ännu fler, haha! Mina fina vänner tog sin student i fredags och min lillebror som inte alls är mer än 3 år gammal tog examen från grundskolan i torsdags. Han blev klassens gitarrist, inte så otippat. Och mina studenter fick sig ett varsit rör resorb så de skulle överleva dagen efter eller veckan efter studentveckan.
 
Blev så otroligt avundsjuk när jag såg alla springa ut och hoppa upp på flaken för det såg så jäkla kul ut. Vill också ta studenten nu nu nu!

Cotton candy

 
Nikon D610 + Nikkor 50mm f/1.4G
 
Fotograferade ÄNTLIGEN gullepluttarna och jag fick faktsikt halvt förverkliga min dröm om att fota parporträtt på något karnival/marknad/tivoli-aktigt. Även om det bara var donutvagnen som var snygg nog rekvisita. Någon dag ska jag fota on location och göra som en liten fotostory av det som jag ändå lyckades knåpa ihop till det här inlägget.

Vem är jag som fotograf?

Jag i Stockholm, 2011
 
Att hitta sig själv som fotograf är bland det svåraste av personliga resor jag gör och gjort.Det är inte bara utvecklande när det gäller ens fotograferande - det är utvecklande för mitt privatliv. Jag utforskar känslor av tillfredsställande och lycka som bara estetisk skapande kan ge mig som jag inte upplevt förut. Känslan av att lyckas med något, känslan av att misslyckas med något. Känslan av att vilja men inte tro på sig själv, men att ändå ha folk som tror på en och berättar att jag visst kommer kunna leva på det en dag. Jag kan visst, det måste du tro, Linnéa.
 

Min fotografiska resa

Vad jag har velat fota och nischa mig inom har gått i toppar och dalar genom flera år. Det kan man lättast se om man tittar på mitt innehåll i bloggen. Det började där det gjorde för de flesta ute i trädgården eller i skogen med en liten digitalkamera och man fyllde kortet på nolltid. Till att vidga ramarna och börja fota sin familj. Sedan fotopromenader och sina kompisar. En period av experimenterade med stilleben och produktfotografering. Sen en sommar vandrade vi runt på Marsstrand på västkusten och jag upptäckte för första gången min lust att fotografera byggnader, städer och landskap.
 
Marsstrand, 2011
 
Jag fick fota konserter för första gången när vi hade festival i staden. Och jag fick mitt första skarpa uppdrag där jag levererade bilder till en kund betald med en fotoram. Jag fick fota lokalfotografering och jag fick fota åt min skola som skulle användas för att få bidrag till vår klassresa som någon form av bevis. Jag fick med andra ord börja smaka på hur det kändes att erbjuda mina tjänster till någon annan än mamma, pappa och resten av släkten. Jag började också fota djur en hel del, det var hamstrar och det var katter och dert var hästar. År 2011 var nog en av de mest intensiva åren i min fotografiska utveckling, jag fick prova på ALLT.
 
Lokalfotografering åt Träningslagret, 2011
 

Det var inte för än på senare år då jag började ta ett steg ännu längre bort och fota just för konstens skull. Att skapa konstverk eller eftersträva en specifik bild. När jag började planera fotosessioner eller när jag fick för första gången testa på att fota bröllop och insåg att det är nog vad jag vill syssla med. Men jag dras fortfarande så åt att fotografera fantastiska landskap, att resa och att fota modeller.
 
En av mina favoritbröllopsporträtt, 2014
 
En tematisk modell/porträttfotografering, 2015
 
Ladan i stugan, 2015
 

Hur förmedlar jag mig själv?

Det svåraste av allt är att inte försöka bli någon annan. Det är något man alltid får höra att man ska våga vara sig själv och det applicerar verkligen till ens skapande också. Det jag upplever är att jag fötts med ett speciellt bildspråk som genomsyrat allt kreativt skapande jag gjort i mitt liv. Jag har aldrig kunnat sätta fingret på vad det är men jag tycker bara att man ser att jag har gjort sakerna, och att det inte ser ut som någon annans. Vilket har frustrerat mig och gjort mig fruktansvärt arg mängder av gånger som jag blivit inspirerad av någon annans bildspråk. Det är jättesvårt att bli någon annans konstnärliga uttryck.
Jag kan än idag inte sätta fingret på vad som är typiskt för mina foton (eftersom det är den konstform jag nu arbetar mest med även om jag ritade som yngre), trots att vi jobbat med sådana analyser i fotokurserna på skolan. Jag har analyserat andra fotografers bildspråk och sedan apat efter som uppgift. Ni vet när jag fotade street art och var inspirerad av Elliott Erwitt.
 
Street photography inspirerad av Elliot Erwitt, 2015
 
Oftast när jag bearbetar en av mina idéer i huvudet så handlar det mycket om känslan i bilderna. Jag har en tydlig vision framför mig om slutresultatet men det handlar mest om vad för känsla alla element i bilden ska skapa. Som en planerad fotografering som ska ske nu i början på sommaren förhoppningsvis (det hänger lite på att det blir någon sommar) är att fota modellfotografering i en industrimiljö under golden hour. Min vision är kontrasten av den gråa betongen och smutsen mot den mejkade starka modellen i ett gyllene ljus. Färgerna ska vara lite desaturerade och kännas som en high fashion fotografering. Jag gillar det där med grått och dramatiskt, det är känsla som jag ofta vill sträva efter på senaste tiden.
 

Vad inspirerar mig?

Det som inspirerar mig mest är miljön. Vad har jag för bakgrund att jobba med eller vad för landskap kan jag fota här? Drömmer jag mig bort så vill jag fota modellfotografering och landskapsfotografering till ett fotoreportage i Grand Canyon. Eller fotografera bröllopsbilder i Grand Canyon har jag också tänkt på. För i landskapsväg är jag allra mest inspirerad av berg, dalar och sand. Att fotografera i en öken vore också så otroligt häftigt och en del av mitt estetiska drömmande. Någon som jag ofta tycker är spot on i vad som tilltalar mig i färger och känsla är Lina Flodins bilder, många av hennes fotograferingar är extremt inspirerande.
 
Gatufoto i Nora, 2012
 

Uppdragsfotograferande, sentimentalt fotograferande eller estetiskt tilltalande?

Det ena utesluter inte nödvändigtvis det andra. När jag fotograferar bröllop är det på beställning av brudparet som bilderna skapas, det är deras minnen som ska fångas och därför finns det ofta en lista på saker jag vill ge dem att minnas och saker de vill att jag ska dokumentera. Att fotografera bröllop tilltalar den sentimentala delen av mig som person, jag älskar att dokumentera en sådan lycklig och vacker stund som ett bröllop är. Jag älskar dessutom att se hur hela bröllopens egna tema är uppbygda med färger, personligheter, stil och kärleken. Mina bröllopsbilder är oftast så verklighetstrogna som de kan bli till stunden. När jag fotograferar bröllop tänker jag inte på om miljön ger ett häftigt intryck konstnärligt intryck och jag arbetar inte med de desaturerade färgerna eller dramatiken. Visst tänker jag på att hitta en vacker plats att fota porträtt på, jag letar efter den bästa platsen i kyrkan och jag har visioner om resultatet av mina bilder men det är som att jag har en on and off switch bara att den ena sidan av knappen är "bröllop" och den andra är "konstnärligt fotograferande". Jag vill att mina bröllopsbilder (eller porträttbilder så som barn/familj/dop etc) ska kommunicera lycka och ljus genom att fånga känslor i ansiktet på personerna i bild, arbeta med miljön för att få fina färger i bakgrunden och att titta på ljuset för att använda det till min fördel. Men när jag fotar för att skapa konst på ett annat sätt, mest för min egen skull och min portfolio så experimenterar jag med många bildstilar, idéer, färger och platser. Då får varje tänkt photoshoot eller bild en egen känsla, alla gånger är kanske inte meningen att förmedla ljus och lycka utan dramatik, längtan och sorg istället.
Vi skulle också kunna gå in på hur jag fotograferar när jag dokumenterar mina egna minnen men det är en helt annan historia som är minst lika lång och då skulle det här inlägget hålla på i evigheter, haha. Det får bli en annan gång!
 
Fotografering i studion här med mer dramatik, 2014
 
Ljus och lycka i bröllopsbilder, 2013

First Impressions : Maybelline Brow Drama

 
Skrev på twitter här om dagen att de skulle påminna mig att köpa ett brow gel så fort jag får pengar. Ingen påminnelse behövdes, jag kom ihåg det själv och följde med Veronica till KICKS. Hade sådan supertur att denna var på rea för endast 69:- så jag slog till. Här följer mina first impressions efter att ha använt den vid två tillfällen.
 

Formulan

Vit första anblick tyckte jag inte den gav så mycket extra färg än vad tidigare genomskinliga gel jag haft gjorde. Däremot hade den en mycket bättre finish och torktid än den genomskinliga mascaran jag haft tidigare. Upplevde den inte för blöt i konsistensen men det var tveksamt hur mycket produkt som hamnade på brynen. Första gången jag provade den upplevde jag att jag gick lite overboard då jag redan färdig fyllt brynen med min Anastasia Brow Pencil, så nästa dag var jag lättare på handen med pennan innan jag applicerade brow gelet och då såg det bättre ut förutom att det blev lite håligt på vissa ställen som var svårare att fylla i med pennan efter man applicerat brow gelet. Men övning ger färdighet.
 

 

Borsten

Förstår inte alls vad för mening den lilla bollen längst ut på borsten har helt ärligt. Vid första använding så hade jag lite brow gel prickar överallt när jag försökte manövrera borsten. Antog att den runda delen skulle användas på den tjockare främre delen av brynen och den smala delen ska borstas igenom på resten av ögonbrynet men då målade ju bollen någon annastans (?!). Funderar helt ärligt på att knipsa av den delen men då kanske det blir svårt att nå produkten på botten när det börjar ta slut. Upplever att appliceringen blir ojämn tack vare den meckiga borsten.
 

Hållbarheten

Det höll sig relativt bra under dagens gång men upplever den ändå inte 100%, vet att många hyllar denna som en dupe för Benefits Gimme Brow. Har personligen inte testat Benefit så har ingenting att jämföra med men kanske att hållbarheten påverkas av att applikationen blir rätt ojämn när jag har problem med borsten.
 

Sammanfattning

Vid första anblick är jag tveksam till produkten men jag tänkte att jag ska återkomma med en uppdatering när jag använt den många gånger och kanske lyckats manövrera borsten. Allt som allt är den ändå värd sitt pris, tror den ligger mellan 80-90kr beroende på vart man handlar i jämförelse med Benefit Gimme Brow som ligger runt 200kr för en tub på 3ml (om jag räknat rätt) istället för Maybelline Brow Drama på 7.6 ml. Dupe confirmed.
 
 

Betyg: 3 av 5

Min egen sminkpalett

 
Vi har jobbat med förpackningsdesign i grafisk kommunikation-kursen i skolan. Jag hade en fantastisk idé men insåg sen när allt skulle börja designas i illustrator att jag tagit mig vatten över huvudet. Det var lite överkurs helt enkelt så jag stuvade om i idécentralen och skapade en produkt med ungefär samma syfte och från samma påhittade företag. Och jag blev supernöjd! Försökte lura mina följare på instagram med en bild på kartongen omringad av mina andra sminkprodukter men det var ingen som frågade vart man kunde köpa den, inte heller någon som ifrågasatte så jag antar att jag kanske lyckades?! Hur som helst skapade jag min reklamaffisch till den idag och blev ändå rätt nöjd så tänkte att jag postar resultatet här.


Vad säger ni? Såg ni min instagrambild och blev övertygade?