Tidningsskapande

 
Sitter på mattan i matsalsrummet vid kaminen lyssnar på Bastille, The 1975, Ed Sheeran, The Script och One Direction om vartannat. Samtidigt som jag skapar en tidning, eller ett magasin för att vara mer specifik. Vi har det som uppgift i mediaproduktionen just nu. Det var sista lektionen idag att jobba med det så nu har vi veckan ut att göra klart det helt och hållet. Och jäklar vad nöjd jag blir med den. Även fast stressen varit total eftersom vi inte hade i närheten av så lång tid på oss som en vanlig redaktion skulle ha men med nästan en tidning som blir 3/4 lika lång som en riktig. Nu sitter jag och grejar, grejar, grejar bara för att det är så jäkla skojsigt. Kan nog tänka mig att bli magasin-journalist ändå? Har ju helt och hållet varit anti-text-skrivar-journalist som yrke men jag tänker mig alltid en typ dagstidning då. Magasin som man får ungefär en månad på sig att slutföra gör mig verkligen g l a d. Min inre perfektionist och kontrollbehovsgalne människa suckar nöjt hahaha. Och ja det där är min konstiga lilla fot till höger i bild, sitter i en underlig skräddarställning med datorn vilandes på ena benet och mattan.
 

Snabbvisit i fotostudion

 
Jag och Mimi gjorde en snabbvisit i fotostudion idag för vi skulle fota någon omslagsbild till tidningen vi och några till gör på mediaproduktionen. Och för första gången på länge kände jag mig riktigt fotoinspirerad. Med lite plast ur papperskorgen och en stark jäkla lampa direkt på blev det skitballt om man får säga det själv.
 

En titt tillbaka i tidenIgår på historielektionen var det dags för ett studiebesök på Örebro Slott. Inget mig emot, ä l s k a r gamla byggnader. Speciellt slott, fästningar, borgar och kloster. Tycker bara det är fascinerande byggnader och så mycket intressant historia bakom. Vi fick lära oss lite om makt, Gustav Vasa, slottets egen historia samt sitta i vad de tror var en av fängelsehålorna, höra om att det spökade (vilket gjorde mig ännu mer exalterad då jag är intressserad av energiminnen och andar). Idag ska vi på studiebesök i S:t Nicolaikyrkan och få höra mer om kyrkans makt. Alltså ja vi läser om makt just nu och makt i olika epoker.
Drömmen vore ju om man bara kunde åka på studieresor hela tiden och ha lektioner på studieresorna typ. Vill väldigt gärna åka till Vadstena kloster och Varbergs fästning här näst. Om inte annat kanske jag ska ställa på mamma att åka med mig på det någon helg.