Halvårsresumé 2014 | Juli 2014

 
Kickstartade juli med att fota ett bröllop, blev fantastiskt fina porträtt
/ I kick started july with some wedding photography, resulting in fantasticly beautiful portraits /
 
 
Och cirkus en vecka senare var det dags för min lillebror och hans flickvän att konfirmera sig

/ And about a week later it was time for my little brother and his girlfriend to take their confirmation /
 

Jag sommarjobbade några dagar, sen blev det minisemester; Jag och Johan bar iväg till Grästorp för att hälsa på Susanna, Johannes och Daniel. Detta var den enda bilden jag fotade med kameran under hela den vistelsen.

/ I started working at my summer job for a bit, then it was time for mini-vacation. Me and Johan went of to Grästorp to visit friends /
 

1. Påväg 2. Frukost i solen en av dagarna 3. Selfie med Susanna när vi var i Trollhättan 4. Selfie med Johan vid frukostbordet.
5. Solnedgång när vi roadtrippade tillbaka hem. 6. Trippelselfie med Johan och Susanna.
 
Det ser ut som vi bara umgicks med Susanna vilket inte alls stämde, Johannes och Daniel fastnade inte på bild KNAS. Måste göras bättre till nästa gång.
 
 
Hemkomna mitt i natten från Grästorp så spontanslingar vi Johans hår. Det slutar med att vi bleker Johans hår. Dagen därpå åker vi till Marieberg för att köpa silver schampoo till Johans hår.
 
/ In the middle of the night hair bleaching. Next day were out to buy silver schampoo. /
 
 
Första badet för året.  / First beachday of the year /
 
 
Jag fick nästan två kattungar. / I nearly got 2 kittens /
 
Juli, också en jättebra månad. Ett bröllop med foton jag blev jättenöjd med det enda jag var mindre nöjd med var bastun aka hotellrummet jag vaknade upp i morgonen efter. Vaknade i tron om att jag var på bråvalla och var fullt redo att göra min morgonrutin - vakna jättefort, kvävas av tältvärme, kasta mig ut på backen utanför tältet. MEN JAG KUNDE INTE KASTA MIG UT??? Det var ett dödligt varm hotellrum istället.
Sedan min lillebrors konfirmation som innebar jättemycket jättegod pastasallad. Och fin kyrkcermoni och nostalgi från min konfirmation som var världsbäst (se här, här och här).

Jag började sommarjobba på ett hotell här i stan. Det flöt på det var trevligt. Sen minisemester till Grästorp med Johan. Vi hade sleep over och äventyr med Susanna, Johannes och Daniel. Lite senare där på också Albin som kom kvällen innan vi skulle åka hem. Bland annat var vi ute och grillade marshmellows i ett skogsbryn. Tittade på någon film. Åkte till Trollhättan på några marknadsdagar där vi satt i solen och pratade om livet och annat. Sen skulle vi åka tillbaka hem till Susanna och jag blev NERBAJSAD av en jävla duva så jag höll på att börja tjuta. Tack och lov att Johan är ca hypokondriker och att vi hade vatten kvar i muggarna från Mc Donalds. Fram med våtservetter, vatten, servetter och handsprit så var det totalsanering.
En annan rolig grej med den saneringen var att vi tog av mig min klocka jag hade på mig för att kunna skölja mina armar i vatten, klockan la vi sen på biltaket och glömde där. Så klockan åkte på biltaket från Trollhättans centrum till deras tågstation där vi hämtade Albin, hela vägen tillbaka till Grästorp (tror farten går upp i 100-110 km/h en bit där emellan), till ICA i Grästorp, hem till Susanna och DEN LÅG KVAR!?!? Vi upptäckte det ca 4 timmar efter att vi kommit tillbaka till Susanna haha.

Sen skulle vi slingat Johans hår i Grästorp egentligen men det hanns inte med. Så vi bestämde oss för att göra det mitt i natten hemma hos mig. Och vi blev aldrig riktigt nöjda så tillslut åkte hela blekningen i håret haha. Vi åkte till Marieberg dagen efter för att hitta antingen brun hårfärg, blond hårfärg eller silver schampoo.

Jag badade och blev väckt av två kattungar. Då grät jag nästan lyckotårar. Våra grannar hade fått kattungar för någon vecka sen och jag är allmänt känt helt kattbesatt. Så en sommarmorgon när jag sov till typ 13 på dagen så kom mamma med grannbarnen och la två kattungar i famnen på mig när jag sov. SURPRISE. Och efter det var de kattungarna det enda resterande juli månad och början på augusti månad min värld kretsade kring. Jag lyckades nästan övertyga madre och padre om att jag skulle få köpa dem. Men vi har någon här i huset som inte är en kattmänniska..... hur det nu ens är möjligt.....
 
Haha, juli var helt enkelt en händelserik och rolig månad. Och grattis om ni orkade läsa allt!!

Julafton

 
A few pieces of my christmas 2014
 
Julafton i år var bra, kort sagt är jag väldigt nöjd både med vad jag fått och vad jag gett bort. Finns inte så mycket att skriva om julafton tänker jag mer än att det var roligt att se hur rädd Abbe (lillkillen på fjärde bilden) var för tomten haha! Det var trivsamt kort och gott. Hoppas alla ni har haft härlig jul eller en härlig ledighet om ni inte firar jul. Och om ni upplever julen som en jobbig tid skickar jag massa cyberkramar och tankar ♡

Halvårsresumé 2014 | Juni 2014

Skolan slutade så jag och Louise drog på One Direction konsert.

(Om någon här vill använda bilderna _MÅSTE_ ni fråga mig först annars kommer jag skicka faktura hem till er)


 
Det bar av till Bråvalla.
 
 
Tältuppslagning. Perfekta platsen. Vimplar. Bastille. Solstolsusikt. Konsertregn. Bye bye. Tågväntan. Mat.
 

Juni var den bästa månaden på hela året. Konsertmånaden skulle man kunna kalla det. Skolan slutade tyvärr missade vi studenten av våra vänner på skolan och jag missade till och med min kusins student, vilket verkligen inte var meningen men hösten 2013 hade vi inte en susning om att studenten skulle infalla samma datum som One Direction konserten. Konserten som förövrigt var helt fantastisk. Jag grät knappt under själva konserten för var så fylld av adrenalin och typ chock att jag bara sjöng och dansade och hoppade och skrek. Sen efteråt var det tvärkört. Och höll nästan på att träffa en tumblrvän men så hittade vi inte varandra och vi åkte åt två olika håll.

Sen tog det typ en vecka så bar det av mot Bråvalla. Efter första dagen tappade jag rösten helt vilket var kalaskul, typ. Jag var jättefrustrerad och på Daniel Adams Ray använde jag det absolut sista jag hade kvar av konserten så när jag och Emelie och Thea gav oss in på festivalområdet för att gå på Maggio tror jag det var eller Bastille så fick jag en ångestattack för i trängseln men väl inne på festivalområdet hördes jag inte ens så jag var tvungen att skriva i en anteckning på telefonen och visa Emelie och Thea hahaha, stackarna blev helt förskräckta så var det tröstparty och nedlugning. Så vi hamnade lite längre bak på Maggio men det gjorde inget, vi hade inte planerat att komma i tid då det var en riktig kaosdag efter blixten och grejer. Mycket känslor och oro. På Maggio sjöng (läs: skrek utan ljud men ingen märkte något ändå) vi och dansade med härliga festivalfrämlingar. Freakade ur när Håkan entrade scenen tillsammans med Veronica. Uscha vad jag saknar. Haha kan vi också observera utvecklingen av gräset i Bråvalla kollaget? Första bilden frodande grönt, bilden i mitten lite nedgånget, första bilden på sista raden var gräset helt borta. FINT.
 

Och så kom den

 
Snön...
HALLELUJAH

Halvårsresumée och annat

 
Har läst/tittat på Mollys årsresumée hon påbörjat och vill ju verkligen göra min egen. För det är så roligt men samtidigt känns det helt onödigt för att 1. Min hårddisk är paj så jag har bara ett halvår av bilder kvar och där har jag knappt bilder heller pga oinpsirerad 2. Har bloggat så dåligt att det som är med i resumén kommer man kunna scrolla sig fram till längre ner. Men kanske ska börja göra resumén i Januari istället? Och i så fall blir det en halvårs resumée så bara de senaste 6 månaderna. Om jag inte hittar äldre bilder i mobilbilderna men tvivlar ganska starkt på det.
 
En annan sak - VAD HAR HÄNT MED MIN DROP DOWN MENY DÄR UPPE? Den har bara av sig självt hoppat upp? För har verkligen inte gjort någonting med bloggen alls så ja det är som det brukar på blogg.se allting bara hoppar omkring och har sig bäst det vill. Och jag har verkligen ingen lust att fixa det.
 
Sen är förövrigt min favoritjullåt just nu Christmas Lights av Coldplay. För att den är så mysig ala Coldplay. Och handlar lite om kärlek och sånt. Sen mest för denna låtrad är verkligen vad jag känner nu
 
"When you're still waiting for the snow to fall
It doesn't really feel like Christmas at all"

för bara titta på de bilderna där uppe så myyyysiga men inte så juliga ju. Det är också från igår i solnedgången vid stallet. Mycket vackert!

Julgodis

 

Vi har gått på jullov. Vilket är ÄCKLIGT skönt. Har varit så ofantligt stressad denna månaden att jag verkligen mått dåligt. Men nu ska jag försöka ta det lugnt från och med julafton. Igår var vi på julbak hemma hos en av mostrarna tillhörande kusiner. Jag bestämde mig för att göra Rudolph på pinne (haha) som jag såg i denna videon. Och det tänker jag aldrig göra om för herrejösses vad svårt det var! Gabby som gjorde receptvideon fick det att se himla enkelt ut men det var nästan mission impossible. Och jag var stressad och trött och hade ont i fötter och rygg så det var inte jätteparty, men det var mysigt ändå! Jag och Erika avslutade kvällen med att se på ett avsnitt av Criminal Minds, vår favoritserie som ni förövrigt bör börja titta på hela 10 fantastiska säsonger aah. Man måste se varenda avsnitt i ordning för det är mest intressant dååå! Det går liksom en röd tråd genom alla avsnitt utöver de enskilda brottsfallen de löser i varje avsnitt så händer det massor i karaktärernas personliga liv som man missar om man inte ser i ordning. 
 
Hur ligger ni till med julklapparna då? Jag trodde jag var färdig tills jag insåg att jag hade massor kvar och nu har jag ca inga pengar att handla för eller någon aning om vad jag ska införskaffa bläää jättejobbigt! Kanske fixar nyårs-klappar istället haha. Nu har jag i alla fall kvar att städa rummet (som jag tänkte göra nu och lyssna på P3 dokumentär), slå in julklappar, panikinförskaffa julklappar och julmysa även om jag saknar stö för julstämningens skull.

Wishes

christmas wishlist 2014
I brist på annat att blogga om tänkte jag sätta bild på lite av de sakerna jag önskar mig. Där är kamera och bråvalla högst på listan just nu. Det är väl egentligen mer en generell önskelista av saker jag vill ha överhuvudtaget, förväntar mig verkligen inte att jag någonsin skulle få allting. Men man får göra listor!! Kameran önskar jag mig eftersom jag vill ha en bra vardags och konsertkamera. Som många andra orkar jag inte dra med mig min stora systemkamera överallt. Och på konserter får man ju inte ens det, festivaler som undantag men på arenor är det ca alltid big no no från arrangörerna. Bråvalla vill jag för jag hoppas på att det kommer vara bra artister än så länge har de ju släppt Muse, Kent och Ola Salo vilket verkligen inte är fy skam. Samt att biljetterna är billigast nuuuu. Annars önskar jag mig finansiering och hjälp ett projekt ala sängram jag vill ordna, presentkort på Asos och Vetzoo. Och i övrigt på bilden är det en k a t t (vill alltid ha en katt), snygga anteckningsböcker, locktänger Titan 3 från Nume och en in shower speaker så en kan dansa och sjunga med bra ljud i duschen såklart.