Roses are red and violets are blue

Rosorna var så fina så det blev många kort på dem, därav kom denna till också. En liten statusuppdatering nu i samband med inlägget. Jag har nyligen tittat på finalen i Mästarnas mästare med familjen. Alla förutom jag tycker ju det är jätte spännande! Har sett 2 avsnitt och finalen, haha. Så nu sitter jag och utnyttjar de sista 24 minutrarna på spotify som ändå blir påfyllda imorgon.

Feathers on my finger

Det var ungefär helt hopplöst att ta en bild med kameran när man var enhändad utan stativ.

Så här ser i alla fall en ring ut som jag gjort på bild och form lektionerna på fritiden. En dubbelring dekorerad med fjädrar. I höstas gjorde jag ju typ 3 halsband med fjädrar som jag nu kan matcha med denna ringen även om jag tappat bort 2 halsband. Tänkte visa upp den nu när jag fick hem den från utställningen :)

Tjugo röda rosor till min mor

Hoppas ingen av er där ute har missat att det är morsdag idag! Jag personligen hade inte glömt det men hade inte fått tid att få fram en present. Så när min mamma och pappa åkte iväg för att göra ärenden så tog jag och min bror chansen. Det fortaste vi kunde cyklade vi iväg till blomsteraffären som då visade sig stängt för en timme sedan. Men vi gav inte upp och tog oss in på ICA Kronhallen istället där vi hittade skönheterna.

Kan lova er att mamma blev jätte glad! ♥

Hamstern Avatorr


Här är min lilla krabat Avatorr. Vet inte varför jag glömt lägga upp detta collage men men, här kommer lite fakta om honom.
Min, eller mammas egentligen, hamster Avatorr. Jag och min lillebror köpte den till henne i morsdag present förra året. En halvt egoistiskt sådan. Men hon och min bror hade varit på djuraffären för att köpa mat till vår andra hamster Nafsan så hade de fått in nya Guldhamstrar som var långhåriga och söta. Mamma fastnade för Avatorr.

Hans namn, Avatorr, är hur mamma trodde filmen Avatar hette. Så jag och min lillebror tyckte att det var nog en Avatorr och mamma nappade direkt haha.

Så nu när han hysteriskt stod och gnagde på burgallret (han vill ut 24/7) så tog jag ut honom och passade på att fota lite på honom i min ministudio. Svårt men några bilder lyckades jag få!

Mitt mellanmål

Så här såg mitt mellanmål ut då. Tänkte bara ta första bilden men så fick jag en fix idé om att jag var tvungen att visa upp en efter bild också!

För övrigt så ska jag om en timme infinna mig på Nobellhallen inför Risingstars repet. Så ska plocka fram flöjten och spela igenom lite och sedan göra mig iordning. Vad ska ni göra idag? :)

Mot stallet för 20 års jubileum

Kassa bilder från i vintras

Om ca 20 minuter så blir det att åka iväg mot stallet för att jobba på 20 års jubileumet! Vi skulle köpa pälsglans på vägen dit men attans Granngården (eller lantmännen, vet inte vad alla kallar det för..) har inte söndagsöppet så det blev inte så! Nu får vi leta för allt vi kan efter någon i stallet som har en pälsglans att låna ut... Hoppas det fixar sig! Så vi hörs senare med bilder och allt ihopa för hoppningsvis!

Bland blommor och bin, bokstavligen

Hann fota några av äppelblommorna innan batteriet tog slut förut! Så här får ni en av resultaten och det lär ju ploppa upp flera med tiden!

Blir vansinnig

Jag blir helt vansinning snart! Har lite av fotomani just nu så var jag ute och fotade på äppelblommorna i trädgården. Självklart tar batteriet slut så ska jag springa upp och sätta det på laddning. Men tror ni inte att laddaren är putsväck!? Allting bara försvinner, linsskydd/lock, mina nycklar, cykelnyckeln, mammas nycklar, batteri laddaren, penna och sudd. ALLT. Lyckligtvis har alla nycklar kommit fram. Men resten går inte att hitta, blir, som sagt, vansinnig!

Lite mera piggelin i livet

Är det bara jag som är helt tokig i piggelin?! Piggelin är rena gudagåvan. Så underbart gott så det finns inte. Och nu när jag ändå ställt upp min mini studio så var jag ju tvungen att ta kort på min favorit!

What's going on?!

Vad kan jag tänkas pyssla med nu?!

Kvistar med vårtecken

Här kommer jag med en av mina favoritbilder faktiskt! Tycker den är helt underbar vacker med sina färger och faktumet hur väl man ser vårtecknet i bilden, små knoppar på kvistarna som tyder starkt på att löven ska ploppa ut! Sorgligt nog fick löven aldrig göra det för att buskarna fick sågas ner så de förhoppningsvis växer upp till nästa år. Jag som tycker de var så fina!
Bilden finner ni ju dessutom i min header, dock är ju en bild på mig inbländad där också!

Med denna bilden deltar jag dessutom i en fototävling hos Beatrice, tävlingen är just med temat vårtecken så jag tyckte bilden passade perfekt! Den som står för priset är http://johanpixels.se/webshop i form av en 5 i en relfexskärm som skulle vara jätte kul att vinna! Vill du också delta? Följ denna direktlänk!

Piet Mondrian tolkningsbild med engelskkonfekt

Jag skrev ju för ett tag sedan om ett fotoprojekt jag hade. Jag skulle tolka en konstnär och bara använda färgerna utav engelsk konfekt. Det var en bilduppgift jag fick på bild & form lektionerna på Kulturskolan. Nu är den för ungefär en vecka tillbaka uppsatt i konsthallen på våran utställning. Och resultatet ser ni ju här uppe. Efter massa veckors framsjuktning och olika idéer så blev det så här. Tolka Piet Mondrians målningar rakt i ansiktet på Weronika. Först var ju tanken på ett självporträtt som typ Mimmi Pigg från Walt Disney. Men detta blev mycket roligare! Och jag var dessutom helt själv om att tolka Mondrian.

Tvspelsweb fototävling

Nu är jag med och deltar i en av Tvspelswebs tävlingar på facebook. Denna gången en fototävling med temat blomster. Man vinner en valfri reflexskärm från deras webshop.
Motivering: Jag valde denna bilden för jag älskar ljuset jag fick på bilden och för att vitsippor är så underbart fina. Det ger mig härliga vår och sommar vibbar.
Och en reflexskärm skulle definitivt lyfta upp min fotografering!

Länk till den reflexskärm jag vill vinna: http://www.tvspelsweb.se/reflexskarm-110cm-p-1771.html

Nu håller jag tummarna!

Grass, just a little thing, but we can miss it so much

Gräs... Finns det något man kan sakna så mycket som gräs egentligen? Långa vintermånader och inget gräs. Nej ibland saknar man gräs väldigt mycket.

Har uppdaterat jätte dåligt jag vet, men jag har väl levt lite utan bloggen igen. Ganska skönt men jag glömmer er inte. Har nästan ångest för att jag inte uppdaterar. Men kan säga att jag fotat Weronika idag. Dock vet jag itne hur nöjd jag är med resultatet.

Vitsippor ute i backarna står

Så härligt med våren, även fast man nästan kan börja tro att det är sommar. Dock inte idag kanske, det är satans kallt ute så jag har till och med gått omkring i min jacka mitt på ljusa dagen. Tidigare dagar har man inte kunnat göra det utan att dö av värme. Annars är jag väldigt trött. Kunde inte alls sova i går kväll. Men men, det blir så ibland tyvärr. Hm... Har inget mer att berätta för tillfället så haha, slut på inlägget!